Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.ups.edu.ec/handle/123456789/5127
Title: Elaboración de un manual para el manejo del estrés en el personal de ventas de la heladería Monte Bianco de la ciudad de Cuenca. Período: 2012-2013
Authors: Villavicencio Valdéz, Jorge Iván
Advisor: Cañizares Jarrín, María Lorena
Keywords: STRESS LABORAL
STRESS (PSICOLOGÍA)
RECURSOS HUMANOS
PSICOLOGÍA DEL TRABAJO
ESTRÉS
Issue Date: 2013
Abstract: The purpose of this study is to review using the theory-practical method the levels of stress found on workers of the Sales area of "Monte Bianco Ice-cream Shop" in the city of Cuenca. This study is focused on the level of stress of this group of people and the actions which could be taken to solve this issue. By mentioning different types of stress I mean the kinds that would lead people to episodes of acute, chronic, episodic or high levels of stress also known as burnout, where professional intervention is urgently required. The other types can be somehow self-treated and won’t require professional participation. This is one of the reasons why I am presenting this proposal.
Description: La finalidad del estudio es hacer un abordaje teórico-práctico sobre el estrés en los colaboradores del área de Ventas de "Heladería Monte Bianco" de la ciudad de Cuenca. Al hablar de tipos de estrés estoy indicando diferentes niveles en los que la persona puede caer, agudo, agudo episódico, crónico y el nivel más grave que corresponde al Burnout, en el que la intervención debe ser inmediata y asistida por un profesional. En los restantes se pueden hasta cierto punto auto atacar el problema y esa es una de las razones por las que planteo la presente propuesta.
URI: http://dspace.ups.edu.ec/handle/123456789/5127
Appears in Collections:Psicología del Trabajo CUE - Tesis de Pregrado

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
UPS-CT002712.pdfTexto completo1.5 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons