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Validación de un método microbiológico para el análisis de Coliformes totales y fecales en aguas claras y residuales, para el centro de investigaciones y control ambiental (CICAM) de la Escuela Politécnica Nacional.
Beltrán Chipantiza, Carla Raquel (jul-2013) - [Director: Coba Santamaría, Pablo]
This project was aimed Degree Validation of a microbiological method for the analysis of total and fecal coliforms, in clear water and wastewater, for the Centro de Investigaciones y Control Ambiental (CICAM) of the Escuela Politécnica Nacional in Quito . At work, was carried out validation method...
Validación y desarrollo de una tecnología para la multiplicación in vitro de Paulownia elongata, Paulownia fortunei y un híbrido (P. fortunei x P. elongata ) bajo sistemas de propagación convencional e inmersión temporal.
Cárdenas Rubio, Angélica Maribel (mar-2015) - [Director: Vaca Suquillo, Ivonne de los Ángeles]
The individuals of the genus Paulownia belong to the Paulowniaceae family; they are of Asian origin and fast-growing. There is an interest in this genus because of its timber characteristics, potential use in production systems, fixation CO2 and bioenergy. The aim of this study was to validate and...
Valoración de las especies Ilex guayusa (GUAYUSA) y Plukenetia volubilis L. (SACHA INCHI), como una materia prima cosmética antioxidante.
Silva Escobar, Mishell Estefanía (ene-2018) - [Director: Noriega Rivera, Paco Fernando]
The objective of this research work was to evaluate the antioxidant capacity of two species from the Ecuadorian Amazon, Ilex guayusa Loes. (Guayusa) and Plukenetia volubilis Linneo. (Sacha Inchi). It was proceeded with the development of three formulations in which the concentrations of the fluid...
Variabilidad físico química de la leche de cabra (Capra hircus) por parámetros productivos y alimento consumido
López Chicaiza, Luis Rodrigo (jul-2017) - [Director: Beltrán Gallardo, Nelson Janss]
The research was to analyze the variability of the physicochemical composition (nutritional composition) of goat milk (Capra hircus) based on the productive parameters and the food consumed. The analyzes were carried out with MILKOSCAN equipment FT 6200 and medium range infrared spectrophotometry....
Variación de la composición química de los aceites esenciales de hierba luisa (Cymbopogon citratus) y jengibre (Zingiber officinale) En función de las condiciones ambientales y del tipo de suelo de la zona de cultivo en las provincias de Esmeraldas, Manabí, Santo Domingo, Pichincha, Imbabura, Carchi, Sucumbíos y Napo
Flores Mejía, Mauricio Fabián; Patiño Pozo, Byron Geovanny (jun-2016) - [Director: Larenas Uría, Christian Fabricio]
The objective of this research was to analyze the chemical composition (geranialdehyde, neral, caryophyllene, pinene ) of essential oils of species: lemongrass (Cymbopogon citratus) and ginger (Zingiber officinale), in the provinces of Esmeraldas, Manabí, Santo Domingo, Pichincha, Imbabura,...
Variación de la composición química de los aceites esenciales de hierba luisa (Cymbopogon citratus) y jengibre (Zingiber officinale) en función de las condiciones ambientales y del tipo de suelo de la zona de cultivo en las provincias de Loja, Azuay, Cañar, El Oro y Zamora Chinchipe.
Loachamín Suntaxi, Lisette Natalia; Loayza Valarezo, Claudia Mercedes (ene-2016) - [Director: Larenas Uría, Christian Fabricio]
The investigation analyzes the variation of biochemical profile in two essential oils Cymbopogon citratus and Zingiber officinale through the identification about their principal components to correlate with environmental conditions and type of soil in the sampling areas. The provinces assigned to...
Variación de la composición química del aceite esencial de hojas de Ishpink (Ocotea quixos) en función del tipo de suelo, el área geográfica, y de factores ambientales dentro de las zonas de cultivo de la especie vegetal, en la región oriental del Ecuador
Carrasco López, Omar Alexander; Simbaña Sarmiento, Marco Alexander (mar-2016) - [Director: Larenas Uría, Christian Fabricio]
Among the secondary metabolites from plant diversity, essential oils are noted for their easy extraction and purification, as well as being potential sources of useful products to domestic and industrial level. The composition of the essential oil of the same plant species can be diverse and...
Verificación del método analítico de espectroscopia de absorción atómica con horno de grafito para la cuantificación de cadmio en almendra de cacao (Theobroma cacao).
Araujo Abad, Lourdes Salomé (sep-2016) - [Director: Tapia Hernández, Wilson Fabián]
The objective of this work was to verify the performance parameters of the analytical method of atomic absorption spectroscopy with graphite furnace for quantification of cadmium in cocoa (Theobroma cacao) almond, for which a protocol was prepared, analyzes were performed on the certified...
Western Blot como método diagnóstico de la hidatidosis humana, utilizando fluido del metacestodo de Echinococcus sp.
Ramos Sarmiento, Daniel Alexander (mar-2018) - [Director: Chiluisa Utreras, Viviana Pamela]
Hydatidosis or echinococcosis is a disease of worldwide distribution produced by a parasitic flatworm of the genus Echinococcus. The larval stage of the cestode develops cysts in liver and lung tissue of cattle and humans accidentally infected. The developed hydatides cause compression to...