Evaluación in vitro de la actividad antifúngica de los extractos de Allium cepa, Allium sativum y Allium schoenoprasum frente a Malassezia furfur

Para citar o enlazar este item, por favor use el siguiente identificador: http://dspace.ups.edu.ec/handle/123456789/28888
Title: Evaluación in vitro de la actividad antifúngica de los extractos de Allium cepa, Allium sativum y Allium schoenoprasum frente a Malassezia furfur
Authors: Moncayo Naula, Sósena Cristina
Sivisapa Pinos, Karen Viviana
Advisor: Espadero Bermeo, Mónica Judith
Abstract: The study evaluated the antifungal activity of ethanolic extracts of Allium cepa, Allium sativum and Allium schoenoprasum against Malassezia furfur. Phytochemical analysis showed alkaloids, flavonoids, saponins, tannins, and sulfur compounds. Disc diffusion and microdilution techniques revealed the best results with Allium sativum.
Translated abstract: El estudio evaluó la actividad antifúngica de extractos etanólicos de Allium cepa, Allium sativum y Allium schoenoprasum contra Malassezia furfur. El análisis fitoquímico mostró alcaloides, flavonoides, saponinas, taninos y compuestos sulfurados. Las técnicas de difusión en disco y microdilución revelaron los mejores resultados con Allium sativum.
Keywords: BIOTECNOLOGÍA
EXTRACTOS VEGETALES
CEBOLLAS
AJO
HONGOS
ANTIFÚNGICOS
Issue Date: Jul-2024
URI: http://dspace.ups.edu.ec/handle/123456789/28888
Language: spa
Appears in Collections:Grado

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
UPS-CT011738.pdfTexto completo1,91 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons