Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.ups.edu.ec/handle/123456789/7261
Title: Determinación de antocianinas y valor nutricional de los tenebrios (tenebrio molitor) alimentados con dietas enriquecidas con maíz morado (Zea Mays L.)
Authors: Intriago Sánchez, Thalía Cerela
Valencia Burgos, Yamilet
Advisor: Larenas Uría, Christian Fabricio
Keywords: BIOTECNOLOGÍA
MAÍZ
TENEBRIO MOLITOR
ALIMENTO PARA ALINIMALES
Issue Date: Sep-2014
Abstract: El maíz morado ha sido considerado tradicionalmente como fuente alimenticia, hoy en día se sabe que contiene grandes cantidades de antioxidantes naturales, especialmente antocianinas; por este motivo el presente trabajo pretende favorecer la alimentación de animales insectívoros mediante un suplemento alimenticio natural a base de larvas de escarabajo ( Tenebrio molitor ) alimentadas con harina de maíz morado.
Description: Purple corn traditionally been considered as a food source, nowadays known to contain large amounts of, especially natural antioxidants anthocyanins; For this reason, this paper aims to encourage the feeding of insectivorous animals by a natural food supplement based on beetle larvae (Tenebrio molitor) fed cornmeal morado.-
URI: http://dspace.ups.edu.ec/handle/123456789/7261
Appears in Collections:Biotecnología de los Recursos Naturales GIRON - Tesis de Pregrado

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
QT06033.pdfTexto completo2.48 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons