Rescatar la Identidad Cultural de la parroquia Quimiag en sus habitantes

Para citar o enlazar este item, por favor use el siguiente identificador: http://dspace.ups.edu.ec/handle/123456789/20463
Title: Rescatar la Identidad Cultural de la parroquia Quimiag en sus habitantes
Authors: San Martin Marcos, Maria Fatima
Almeida Torres, Jose Gregorio
Advisor: Paredes Estrella, Guillermo Xavier
Abstract: Ecuador is a country with wonderful places that are mostly known for their tourist attractions, the Quimiag parish is one of them, despite being a not very extensive parish, it has some extraordinary places beyond the imagination of anyone. Despite the wealth that Quimiag has, it is not such a well-known place, its history dates back to the primitive inhabitants who were the Puruhaes, and the story is told by the longest-lived inhabitants who still survive and who are less and less, to Although there is an official story by the authorities, it is not as well-known internally or externally. Their main sources of work are agriculture and livestock, because the parish has three types of climates, the inhabitants benefit from these to grow all kinds of vegetables, grains, among other crops, without neglecting livestock and sales. of dairy products and their derivatives, despite all these things, farmers and ranchers are not well paid when selling their products.
Translated abstract: El Ecuador es un país con maravillosos lugares que en su gran mayoría son conocidos por sus atractivos turísticos, la parroquia Quimiag es uno de ellos, a pesar de ser una parroquia no muy extensa cuenta con unos parajes extraordinarios fuera de la imaginación de cualquier persona. A pesar de la riqueza con la que cuenta Quimiag no es un lugar tan conocido, su historia se remonta a los primitivos habitantes que fueron los Puruhaes, y la historia la cuentan los moradores más longevos que aún perduran y que cada vez quedan menos, a pesar de que existe una historia oficial por parte de las autoridades, esta no es tan conocida internamente ni externamente. Sus principales fuentes de trabajo son la agricultura y ganadería, debido a que la parroquia cuenta con tres tipos de climas los pobladores se benefician de estos para cultivar todo tipo de hortalizas, granos, entre otros cultivos, sin dejar de lado la ganadería y la venta de productos lácteos y sus derivados, a pesar de todas estas cosas los agricultores y ganaderos no son bien remunerados al momento de vender sus productos.
Keywords: MIGRACIÓN
EDUCACIÓN
CULTURA
DESCONOCIMIENTO
Issue Date: 2021
URI: http://dspace.ups.edu.ec/handle/123456789/20463
Language: spa
Appears in Collections:Grado

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
UPS-GT003269.pdfTexto completo789,3 kBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons