Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.ups.edu.ec/handle/123456789/7009
Title: Utilización de aceites esenciales naturales como conservantes en la elaboración de salchichas de pollo
Authors: Astudillo Segovia, Servio Rodrigo
Advisor: Arévalo Moscoso, Pablo Wilson
Keywords: ACEITES ESENCIALES
PRESERVATIVOS DE ALIMENTOS
EMBUTIDOS - POLLOS
ALIMENTOS DE ORIGEN ANIMAL
TECNOLOGÍA DE ALIMENTOS
Issue Date: 2014
Abstract: During this research, we evaluated the preservative power of natural essential oils extracted from spices used in meat products. Four mixes were prepared with these extracts and chicken sausages were prepared. The preservative power of essential oils were analyzed and tested. These were compared simultaneously with samples without preservatives, which proved to be the most contaminated.
Description: Durante esta investigación se evaluó el poder conservante de los aceites esenciales naturales extraídos de especias utilizadas en productos cárnicos, se preparó cuatro mezclas con estos extractos, y se elaboró salchichas de pollo. Se analizó y se comprobó el poder conservante de los aceites esenciales, se comparó simultáneamente con una muestra en blanco, que resultó ser la más contaminada.
URI: http://dspace.ups.edu.ec/handle/123456789/7009
Appears in Collections:Maestría en Agroecología Tropical Andina CUE - Tesis de Postgrado

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
UPS-CT003676.pdfTexto completo1.8 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons