Browsing by Advisor Bonifaz García, Nancy Fabiola

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 20 of 34  next >
Análisis de la situación del uso de medicamentos (antibióticos y antiparásitarios) en las unidades productivas de los centros de acopio y enfriamiento de leche Sto. Domingo Nº1 y Puliza
Cholca Guatemal, Sonia Emerita (May-2012) - [Director: Bonifaz García, Nancy Fabiola]
In the last years the region North of Pichincha, comes being devoted in extensive form to the production of milk, in a context of economic productive development of the rural regions with the grouping of 1500 cattle producers organized in 17 storing centers and a production of 53.000 daily liters...
Determinación de cetosis en vacas postparto de diferentes tercios de lactancia, y su relación con la calidad nutritiva del forraje de la Hacienda Flor Andina, Pedro Moncayo – Ecuador 2014.
Cuascota Sánchez, Segundo Nazario (Oct-2014) - [Director: Bonifaz García, Nancy Fabiola]
The objective of the research was to determine the prevalence of ketosis in the Andean Flower Farm, Canton Tabacundo Parroquía Tupigachi boxes sector at an altitude of 3143 m By the method of diagnostic test strips BHB THE PORTA field in the three thirds of feeding, measuring the levels of...
Determinación de la correlación de MUN (Milk Urea Nitrogen), con parámetros productivos y reproductivos en la Provincia de Pichincha, 2013
Pinango Moposa, William Rodrigo (30-Sep-2013) - [Director: Bonifaz García, Nancy Fabiola]
El objetivo general de la presente investigación fue, determinar la correlación de MUN (Milk Urea Nitrogen), con parámetros productivos y reproductivos en la provincia de Pichincha. Este estudio se dividió en dos épocas (invierno, verano) para poder determinar en cuál de estas se encontraba mayor...
Determinación de la interrelación de MUN (Milk Urea Nitrogen) y la composición físico-química de la leche de origen bovino en la provincia de Pichincha-Ecuador 2012
Álvarez Narváez, Christian Fernando (May-2015) - [Director: Bonifaz García, Nancy Fabiola]
The urea is the final product of methabolism nof proteins when the urea bis produced this is deliveried into the cell tissue of the cow and the it apears in cow`s urine, spittle and milk. The nitrogen of urea is considerated as a tool for making a good diet over milker cows. The suggestion go on...
Determinación de residuos de antibióticos en carne y vísceras de origen bovino que se expenden en la ciudad de Quito.
Noroña Bastidas, Gabriel Alejandro (Aug-2017) - [Director: Bonifaz García, Nancy Fabiola]
The objective of this research was to detect and quantify the concentrations of residues of penicillin G, sulfonamides, streptomycin, gentamicin, oxytetracycline, tylosin and enrofloxacin in samples of muscle, liver and kidney bovine. Seven antibiotics were analyzed in 27 samples, which were taken...
Determinación del costo de producción del litro de leche en base al nivel de tecnología en hatos ganaderos de la zona de Cayambe y Pedro Moncayo
Taboada Coyago, Carlos Javier (Jan-2012) - [Director: Bonifaz García, Nancy Fabiola]
The farming practices in the region is same in feeding and management structure, heterogeneity is produced by the investment that farmers are able to do to improve the various jobs, and its increased investment in pastures and nutritious supplements in the herd. At the level of investment and...
Determinación y cuantificación de la proteína lactoferrina en leche de cabra (Capra hircus) de la raza saanem, mediante cromatografía líquida de alta eficacia (HPLC).
López Chávez, Ruth Michelle (Mar-2017) - [Director: Bonifaz García, Nancy Fabiola]
This research had as objectives identify and quantify the lactoferrin protein present both in goat milk and in cow milk in order to compare the concentrations of this protein in both species. The quantification was performed with the High-performance liquid chromatography (HPLC) method. For...
Efecto del suministro de grasa By-pass mediante suplementación como fuente de energía en vacas en etapa de postparto (Balance energético negativo) en la hacienda San Carlos Tabacundo - Ecuador 2012.
Gramal Andrango, Ana María (5-Jul-2013) - [Director: Bonifaz García, Nancy Fabiola]
Esta investigación se realizó en la Hacienda San Carlos, Provincia Pichincha, Cantón Pedro Moncayo a 2838 msnm, sector Cananvalle, donde los objetivos del estudio fue evaluar el rendimiento productivo y reproductivo con suministr vco de grasa by-pass como suplemento energético para vacas en la...
Elaboración de un plan de mejora de las unidades productoras de leche de origen bovino de los Sectores Arrayancucho, Sta. Rosa y manzana 4 de la comunidad de Pesillo, Cayambe - Ecuador 2010.
Chasi Pérez, Kleber Patricio (2011) - [Director: Bonifaz García, Nancy Fabiola]
This study is based in the elaboration of a dairy livestock improving plan in the areas of Arrayancucho, Santa Rosa and Manzana 4. They were the full extend on compiling data about technical aspects, land uses, reproduction, feeding, healthiness, milking, production, administration, equipment and...
Elaboración de un plan de mejora de las unidades productoras de leche de origen bovino de los sectores de Llanos de Albas y Manzanas 2 y 3 de la Comunidad de Pesillo, Cayambe - Ecuador 2010.
Yasaca Ulcuango, Luis Pablo (Sep-2011) - [Director: Bonifaz García, Nancy Fabiola]
The following study consists of developing an improvement plan for the milk-producing units in the sectors of Llano de Albas , Blocks 2 and 3, for that data was collected such as, land use, management, technical knowledge, technical assistance, reproduction , food, health, milking, production,...
Elaboración de un plan de mejora de las unidades productoras de leche de origen bovino de los sectores Manzana 1, San Jorge, Pucará y Queceracucho de la comunidad de PesilloCayambe-Ecuador 2010
Moya Mejía, Alexandra Carolina (Sep-2011) - [Director: Bonifaz García, Nancy Fabiola]
The Community of Pesillo once 1 was conformed by Manzana's sectors to her 4, San Jorge, St. Rosa, Llanos of Alba, Arrayancucho, Queceracucho and Pucará, it is characterized to be a highly cattle zone, owed to than great part of your population and his surroundings from a long time get back they...
Endoparásitos en varios pinzones de Darwin e cautiverio y pinzones silvestres en la isla Santa Cruz, Provincia Insular Galápagos, Ecuador - 2008
Morales Quimbiamba, Viviana Janeth (Jun-2010) - [Director: Bonifaz García, Nancy Fabiola]
This work was carried out in the Galápagos Islands, study center for the Santa Cruz Island. The sites where data was collected were in the damp zone (Los Gemelos) and in the arid zone (Barranco of Charles Darwin Foundation, FCD). Endoparasites were identified in species of Darwin's finches like:...
Estudio del punto crioscópico de leche cruda bovina, en dos pisos altitudinales y dos épocas del año, Ecuador 2012.
González Cuascota, Marco Vinicio (Nov-2013) - [Director: Bonifaz García, Nancy Fabiola]
El objetivo de esta investigación fue estudiar el punto crioscopico de la leche cruda de fincas productoras, en dos pisos altitudinales y dos épocas del año, analizando la legislación vigente y generando una tabla de interpretación. Se realizó cuatro tomas de leche dos en varano y dos en...
Estudio microbiológico de lactosuero de las industrias queseras del cantón Mejía de la provincia de Pichincha.
Guerrero Cabrera, Martha Lucía (Mar-2017) - [Director: Bonifaz García, Nancy Fabiola]
Whey has a nutritional value especially protein that is used as raw material to generate products of interest for the human being. In Ecuador most of this product is discarded without proper use, according to the nutritional characteristics that it possesses, while in other countries are...
Evaluación de cuatro niveles de levadura de cerveza (Saccharomyces cerevisiae) al 18, 17, 16 y 15% como sustituto proteico parcial de la soya (Glycine max) en la alimentación de cuyes (Cavia porcellus) en la etapa inicial, desarrollo y acabado. Cayambe - Ecuador 2011
Gualavisí Chimarro, Shirley Alexandra (13-Mar-2013) - [Director: Bonifaz García, Nancy Fabiola]
En el cantón Cayambe provincia de Pichincha a 2869 m.s.n.m., se evaluó el efecto de cuatro dietas alimenticias más un testigo balanceado comercial en cuyes en las etapas, inicial, desarrollo y acabado alimentados con cuatro niveles de levadura de cerveza (18, 17,16 y 15%), mas el testigo (0% de...
“Evaluación del comportamiento del pollo broiler durante el proceso productivo, alimentado con harina de camarón a diferentes niveles (7, 14, 21 y 28%) en sustitución parcial de la torta de soya como fuente de proteína en la formulación de balanceado”
Castro Martínez, Karla Vanessa (May-2014) - [Director: Bonifaz García, Nancy Fabiola]
In Ascázubi Parish, Canton Cayambe Broiler chicken behavior was assessed during the production process, shrimp meal fed at different levels (7, 14, 21, and 28%) as partial replacement of soybean meal as a protein source in balanced formulation. He posed as a general objective to determine the...
Evaluación del comportamiento del pollo broiler durante las etapas de crecimiento y engorda alimentado con tres niveles de levadura de cerveza (5, 10 y 15%) en sustitución parcial de la torta de soya como fuente de proteínas en la formulación del balanceado: Ambato, Ecuador 2011
Criollo Aucapiña, Maritza Seinet (Feb-2012) - [Director: Bonifaz García, Nancy Fabiola]
In the Program of Poultry Production of the Luis A. Martínez Technological Institute, located in the parish Celiano Monje, canton Ambato, county of Tungurahua, to 2650 m.s.n.m, half temperature 14,0 ºC and relative humidity of 72,50%. it was evaluated three levels of yeast of beer (5, 10 and 15%)...
Evaluación del cultivo del maíz (Zea mays), como complemento a la alimentación de bovinos de leche en épocas de escasez de alimento: Cayambe-Ecuador
Izquierdo Bonilla, Raúl Antonio (Jan-2012) - [Director: Bonifaz García, Nancy Fabiola]
The agriculture has always been an activity that hasn´t offered a steady market. Demand has an uncertain behavior, which is why the small producers have seen in dairy cattle a good opportunityto have work for all the familyDuring the last 6 years, small producers have followed an ascendant...
Evaluación del efecto de tres intensidades de mecanización en la preparación de la cama para la siembra de pasto. Cayambe-Ecuador 2012.
Quilo Campués, Luz América (Mar-2014) - [Director: Bonifaz García, Nancy Fabiola]
En Ecuador existe 11 659,087/hectáreas de tierra que se utiliza en el sector rural del país, en la región Sierra se presenta una totalidad de 4541,062/ha de superficie de tierra, observando que el 25,2% y el 21,8% del suelo cultivable está dedicada a pastos naturales y cultivados...
Evaluación del valor nutritivo de las principales materias primas que se utilizan en la alimentación de terneras de 3 - 6 meses de edad en el cantón Cayambe.
Coyago Chimarro, Blanca Piedad (May-2015) - [Director: Bonifaz García, Nancy Fabiola]
This research deals with the evaluation of the nutritional value of major food sources used in the rearing of calves in the Cayambe canton. The chemical composition of energy and protein raw materials has allowed to know and identify the contents of constituents elements and understand the...